středa 28. února 2018

Tabulovka


Tak už ji máme! Jupííí :-) Honzík sice poznamenal, že si tu opravdu chci založit školku, ale nadšeně kreslí s námi. Prostě nás to baví všechny. Tabulovou fólii máme na rozhraní kuchyně a obýváku a je vidět i od vstupních dveří. A právě proto, že je takhle hodně na očích, shodli jsme se na tom, že by měla být z jednoho kusu a ne poslepovaná z pásů. Což nebylo úplně jednoduché najít. Objednávala jsem tu. Nalepená je necelé dva týdny a zatím spokojenost. Co se týká kříd, je asi jedno zda má člověk takové, nebo makové. Před Vánoci jsem koupila bezprašné křídy, které na naší malé tabulce opravdu neprášily, ale tady jak je tabule nalepená na zdi a tím je strukturovaná, práší křídy obyč i bezprašné srovnatelně. 
Teď budu chvíli dělat chytrou. Dopřejte děckám velkou plochu na kreslení, mimo jiné je to důležité pro rozvoj motoriky ruky a celkově grafomotoriky. Na velkém formátu se lépe uvolní ramenní kloub i loket. Nemusí to být přímo tabule, stačí třeba baličák, na stole, na zemi, přilepený na zeď... Je pravda, že ta naše kráčmera se ještě do rozmáchlých tahů nemá, vystačí si s menšími plochami a fascinují ji všechny malé papírky, ale je fajn, že má možnost, kde to zkusit, když ji to popadne.


6 komentářů:

  1. Je to bezva...my mame stale nove vstupni dvere. Ted tam treba pluji ryby a chobotnice atk :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přivoláváte léto, nebo dovču? :-) Je to fajn, zatím kreslíme každý den.

      Vymazat
  2. To je dobré! Škoda, že to nemáme kam dát... Ale aspoň ten balící papír malému dopřávám (čmárá většinou po celé ploše) a až bude trošičku tepleji, tak to jistí chodník a křídy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, chodníkové křídy už jsme letos vzali ven, ale málem jsme umrzli, takže taky čekáme :-)

      Vymazat
  3. Naše Baru si sama vybrala kus stěny a tu prostě jednoho dne počárala (když jsem za rohem myla nádobí). :-D Takže teď je to povolený kus stěny na její pokusy s pastelkami. :-) Jinak mám v plánu mít v našem budoucím domě dveře do špajzu natřené tabulovou barvou. Už se na to těším! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D umělkyně, toho jsem se taky bála, zatím je počáraný jen stůl a stolička a snad pochopila že na černou stěnu může a na zbytek ne, jinak bude mít holka asi trochu problém s tatínkem (a já taky, páč jsem ji to naučila, že jo :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)