neděle 7. srpna 2016

Balkónová zahrádka v červenci

No, sezóna by měla být v plném proudu. Ale krom  broskví toho moc nesklízíme... Ale broskve, ty jsou parádní! Moc nám nikdo nevěřil, že to dáme a že to s námi zvládne i ten strom. Zkrátka, že úroda bude. A je! Z mini stromečku bylo 8 růžovoučkých broskví. Většina z nich přijde Róze do přesnídávek, přeci jen je to bio kvalitka :D
No a když navážu na červnový příspěvek.. Mangold by se dal znovu sklidit, ale
už byl tak akorát pro králíky. Ty listy byly něčím napadené, prostě už jsem je k naší konzumaci nechtěla. Takže truhlík prázdný. Salát to se mnou vzdal. Ani se neuráčil z tý hlíny vylézt. Ale vykoukla bazalka, tak tu rozsadím do toho prázdnýho truhlíku. Z rajčat a physalisu se tu stává těžko průchozí džungle. Obrovské rostliny, se spoustou květů, ale výnos - zatím nic moc... našla jsem asi 6 ještě zelených rajčat, tak snad se polepší. Jahůdky jsme utrhly tři, žádná velká sláva. 
A co se škůdců týče? Kapitola sama o sobě. Prostě to nedávám. Pozitivní je, že na broskvoni už svilušky nejsou. Za to byly hojně na aksamitníku, tak že jsem ho musela vytrhat a vyhodit. letělo také spoustu listů z rajčat. A navíc je sem-tam napadený list třásněnkou. Ale letos nemáme mšice - možná to bylo těmi afrikány, takže se případně máme na co těšit. Jinak musím znovu míchat mýdlovou vodu a mám v plánu umístit takové ty žluté plasty, jak se na ně mají škůdci nachytat - máte s tím někdo nějakou zkušenost? Funguje to i na svilušky a třásněnky?
Deratizace byla zbytečná. Balkón už je zase rájem králíků, kteří startují po nohách, jakmile se zdržíme o něco déle. Alespoň uklízí do pupku co kde opadá :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)