úterý 22. prosince 2015

Kokosky

Jednoduché cukroví, které přijde na řadu, když vám zbude spoustu bílků z pečení jiného cukroví - což se u nás stává každoročně :-) Osvědčil se mi recept, obohacený o pomerančovou kůru. Nejprve vyšleháme sníh ze tří bílků, všleháme 200g moučkového cukru. Zvlášť si smícháme 200g kokosu a kůru z jednoho pomeranče, celé to pak vmícháme do sněhu. Lžičkou děláme kopečky. Dáme do předehřáté trouby na 170°C na 15minut, ale do dvířek strčíme vařečku. Pak teplotu snížíme na 100°C a dopečeme. V receptu se píše 20minut, mě to ale obvykle trvá kratší dobu, aby nebyly úplně vysušené. Recept jsem objevila zde, jen pak kokosky nemáčím do čokolády, ale koketuji s možností natřít je marmoškou a přilepit na piškot, zatím jsem ale byla líná :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)