úterý 25. listopadu 2014

Buďme dobří, alespoň o Vánocích ;)

S dětmi ze školky se každý rok zapojujeme do nějaké charitativní akce. Loni se prodávaly dětské výrobky na podporu dětí z dětských domovů, letos budeme sbírat sladkosti pro děti z kojeneckého ústavu. A když mohou pomáhat děti, proč by nemohli pomáhat i dospělí? Narazila jsem na několik forem pomoci, které zas až tak nebolí a stačí jen chtít se zapojit a obětovat trochu času. 

Projekt I kniha může pomoct, vymyslela blogerka, která ráda čte. Jestli to máte podobně, i vám se určitě doma povaluje spoustu knih, které jednoduše už podruhé číst nebudete. A ty by právě možná potěšily někoho dalšího! Sebrané knihy poputují do brněnské nemocnice, kde si je budou moci číst děti i jejich maminky a krátit si tak ne příliš zábavné chvíle.

Z druhý ruky pro Babanki. To je projekt, kterému věřím, protože za ním stojí bývalý spolužák. Jedná se totiž o akci kterou má pod křídly organizace Kedjom-Keku, která se stará o záchranu a obnovu horského mlžného lesa v Kamerunu, kde staví i školu. A to něco stojí, proto jeden z projektů Z druhý ruky pro Babanki. Začalo to nepoužívaným oblečením a nyní můžete darovat úplně vše, pro co nemáte doma využití, ale ještě to za něco stojí a může posloužit někomu jinému. Takže se doma porozhlédněte a buďte k sobě upřímní, opravdu vše potřebujete? A podělte se s ostatními. A nebo z druhé strany, nakupte něco co by se vám mohlo hodit ;)

Aplikace Daruj hračku je velmi jednoduchá. Jak název napovídá obdarovávanými jsou děti. A to děti a mladiství z dětských domovů a jiných sociálních zařízení. Na daném odkazu najdete seznam přání konkrétních dětí, kde si můžete vybrat komu byste přání chtěli splnit. Danou věc koupíte a objednáte si zdarma kurýra, který dárek doručí.

Vánoce patří dětem - akce, která dává možnost podarovat děti v Klokáncích. Krabici od bot polepíte balicím papírem a naplníte ji směsí oblečení, hraček, hygienických potřeb apod., pro dítě dané věkové kategorie. Tu pak pošlete přímo do Klokánku, nebo odevzdáte na sběrné místo. Více informací zde.

Poslední tip, jak můžete někomu zpříjemnit Vánoce je projekt Milý Ježíšku. Tento projekt vymysleli dva kluci, kterým je 17 a 18 let - klobouk dolů! Jde o to, že na webu, je seznam přání dětí z dětských domovů a vy ta přání můžete splnit, jednoduše si vyberete, které je pro Vás ideální a zmáčknete splnit. Je až neuvěřitelné, kolik lidí se zapojilo - tady se můžete mrknout na přání, která již někdo splnil.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)