čtvrtek 21. srpna 2014

Buchta je v tom

To jsme se takhle vrátili z dovolené a přivítala nás informace, že budeme mít malá králíčátka J Tu naši bojovnici totiž hlídali Honzíkovi rodiče a ten samý byt obývá také králičí sameček Tedík. Toho jsme si už dávno vybrali za vhodného tatínka. Jenže z jejich seznámení jsme byli v rozpacích. Představte si, že to nebohé zvíře nevědělo čí je. Buchta na něj byla tak hrr, že z toho měl Tedík trauma ještě na dva týdny. Nežral a schovával se. A teď v létě se to evidentně otočilo, po rozpačitém očuchávání se Tedíkovi Buchta začala líbit a vyhledával její společnost, jenže ona se jen tak nedala. Tak bylo rozhodnuto, že spolu budou sdílet jednu klec. A to už pro nás byla tutovka.

Jakmile jsme si Buchtu přivezli dom, dala nám to pěkně sežrat – z milého zvířete byla malá bestie, která nestála o jakýkoliv kontakt s lidskou rasou a jen ničila. Nejprve pod komodou zlikvidovala, co se dalo – asi si začla stavět hnízdo tam, pak přišlo na řadu cupování polštářů a ani nový kobereček nezůstal bez povšimnutí. Neustále něco nosila v tej držtičce a nechtěla to pustit. Nakonec si začla dělat nové hnízdo i u sebe v kleci. Jenže pořád se nám nijak nekulatila.
Den šel po dni, my měli nastudováno vše, co se patří a každé ráno jsme kontrolovali, jestli se hnízdo nezaplnilo. Ale nic… Buchta se uklidnila, začla se s námi opět kamarádit a nakonec přestala o hnízdo jevit zájem. Vztah Tedíka a Buchty dále nepokročil, uvidíme příště J

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář, vážím si vašeho času :-)